_new_Iraq

Kun naapuri maat tukevat terroristiiskuja

Irakissa tapahtuu joka päivä 1-3 autopommi tai itsemurhaja, mutta autopommi joka tapahtui 19.8.2009 oli kivuliasta, koska liki sata ihmistä kuoli, toinen pommeista oli valtiovarainministeriön ja ulkoministeriön lähellä, ne ovat vaurioituneet vakavasti.

48 tuntia pommin jälkeen poliisi valtasi toimijat, viranomaisten mukaan heitä on koulutettu Syriässä. Irakin valtio halusi luovuttamispyynnön, mutta Syria hylkäsi sitä.

Oikoministeri pyytää yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvostolta nostaa Syriaan oikeusjutun kansainväliseen tuomioistuin. Tällä hetkellä Irakin ja Syrian suhteet ovat huonoja viimeisen terroriiskujen vuoksi.

Terroristiiskuja on nyt paljon heikompi kuin 3 vuotta sitten, mutta se vielä häiritsee irakilaisia. Irakin-valtio joka nyt on parempi kuin monta vuotta sitten myös tarvitsee lisää valmiuksia.

1999 Syrian hallitus pakotti Turkin kapinallisryhmän johtaja Abdullah Öcalania lähtemään pois Syriasta, koska turkinvaltio oli uhkaava Syrian mielestä ja Turkki voi aiheuttaa heillä sotaa.

Tällä hetkellä Irakin-hallitus muuttaa kaikki suunnitelmat merkittäviä muutoksia.

Irakin pääministeri Nuuri Malikin hallitus joka aloitti 2006 on erittäin onnistunut saavuttamaan turvallisuuden. Tämä asia voi nähdä helposti kunnallisvaalista (31.1.2009) silloin Malkin puolue (Oikeusvaltio) voi olla paras voittaja, tämä hallitus häiritsee toisia jotka toivovat että Irak jää heikko silloin helposti naapurimaat voivat pakottaa Irakia kaikiin, siksi he yrittivät aina tuhoaa Malkin ohjelmat, ja Malki ei saa vähän ääniä seuraavalla eduskuntavaaleilla tammikuussa 2010.

Lopuksi pakko sanoa että Irakissa on vielä paljon ongelmia, mutta mitä media näyttää on 50 % enemmän kuin realisti.

Saltne Jamel

About finraq

Check Also

SalaisuuksienVartija

Salaisuuksien vartija

Juhannusaamupäivän ihanassa rauhassa mieleni pyörii jostain syystä tiedustelu/vakoilu -teemassa, jota sivusin postatessani Vera Valan uusimmasta …