2

Keskustelu luonnon ystävän kanssa ”Lihavuus johtuu riippuvaisuudesta”

Luonnon ystävä Furat Al-abedi on Irakilainen nuori mies asuu Suomessa vuodesta 1995, hän opiskeli ja kävi töihin Suomen kielen tulkiksi. Hän sanoi kun keskusteltiin hänen kanssa autoton päivästä:

  • Minä olen asunut noin 13 vuotta Suomessa, mutta en ikinä miettinyt sitä että omistan auton. Kyllä joskus kärsin kun käytän julkaista liikennettä ainakin talvilla, mutta kuitenkin olen sama mieltä että isoissa kaupungeissa pitäisi tehdä jotakin vähentämään autojen käyttöä ja se on hallituksien vastuulla.

Liikkujan viikko pitäisi olla kestää koko vuoden aikana

  • Minä olen sitä mieltä että Liikkujan viikko pitäisi kestä pidempi kuin viikko tai oikeastaan ollakseni ihan suora sanon että liikkujan viikko pitäisi olla koko vuoden aikana, Furat sanoi. Hän ajattelee tällä tavalla monista syistä:

  • Nykyään kaupungit ovat isoja, jokaisessa asu miljoonia jos jokaisella aikuisilla asuvalla on auto. Se tarkoita sitä että kaupungin kaduilla liikkuu yli 300 tuhatta henkilö auto. Voimme kuvitella minkälainen ilma kaupungissa on jos niin paljon autoja. Toinen syy kun joku meistä liikkuu kaupungin kaduilla ei ole vaikea huomata kuinka paljon lihavia ihmisiä kaupungissa on siitä huolimatta minkä ikäisiä he ovat. Minun mielestäni lihavuus johtui siitä että ihmiset ovat nykyaikana riippuvaisia autoista enemmän kuin mitä pitäisi olla.

Media voi auttaa

Hastateltava uskoo: Ilman muuta medialla on suuri vaikutus ihmisiin, koska ihminen seuraa media ihan missä tahansa ja milloin tahansa. Kun media käyttää asiantunteja selittämään ja lähettämään sopivia viestiä ihmisille minkälaisia ongelmia tapahtuu kun niin paljon autoja käytetään ja niin paljon poltto aineita poltetaan joka päivä.

Furat päättää haastattelun: – Minun mielestäni tähän ongelmaan sopiva ratkaisu on se että isoissa kaupungeissa pitäisi kehittää julkisia liikenteitä laskemalla niiden kustannuksia.

Saltne Jamel

About finraq

Check Also

_new_Iraq

Suomessa asuva irakilaistoimittaja: Helsingin kokoontumisella tuskin yhteyttä Kölnin levottomuuksiin

    Helsingissä asuva irakilaissyntyinen toimittaja Jamel Saltne on ollut viime aikojen uutisoinnin jälkeen yhteydessä …