IMG-20150730-WA0003

Suomessa ja Irakissa media on media mutta …

Suomessa on 5000 lehteä , paljon radioita ja tärkeitä internettisivuja mutta ei ollut paljon televisiokanavia. Irakissa on enemmän kuin 50 satelliittikanavaa, 40 radiota, ja 300 lehteä ja tuhansia internettisivuja. Sen takia on vaikea seurata kaikkea mediaa, mutta kuitenkin voi sanoa mitä ero on:
– Irakin mediassa on sananvapaus, voi sanoa on että sananvapaus enemmän kuin Suomessa, sillä joskus puhutaan mediassa rikosasiasta mutta ei kukaan ei häiritsee. Suomessa laki tosi tarkka tästä asiasta mitä se Irakissa ei ole.
Lisäksi pitäisi sanoa että ongelma tulee radikalismista sen takia että joskus tulee väkivaltaa toimittajille.
Ristiriita Irakin mediassa on ihan selvä asia mutta se on parempi kuin monta vuotta sitten, sillä silloin tilanne oli huonompi kuin nyt. Suomessa eroja on siistimpi.
Irakissa monta vuotta sitten ei ollut kuin vain yksi satelliittikanava eikä Internetiä eikä sanan vapautta mutta nyt on paljon kanavia ja radioita ja muita medioita. Siksi media ja vapaus ei ollut olemassa eikä toiminut hyvin, ja se tarvitsee vielä vähän lisää aikaa kehittyäkseen.

Saltne Jamel

About finraq

Check Also

IMG_8571

Keravalainen ennusti Isiksen nousun

– Kirjoitin Isiksestä ennen kuin sitä oli keksittykään, Yousif Haddad sanoo. KERAVA | Keravalaisen kahvilan …